Residence Heijendael
Wandelvakantie Limburg

Wandelvakantie in Limburg

Wandelvakantie in Limburg

Met schitterende en zeer afwisselende wandelroutes van Zuid- tot Noord-Limburg is een wandelvakantie in Limburg zeker geen gek idee. Wij inspireren u graag middels deze blog over de 5 mooiste routes om te wandelen in Noord-Limburg en omstreken. Pak uw wandelschoenen en fotocamera maar vast in. Deze routes wil u zéker op uw to-do lijstje zetten én afstrepen tijdens een wandelvakantie in Limburg!

Wandelen in de Maasduinen

Bergerbos en de Afferdse Duinen

Nationaal Park Maasduinen is een uitgestrekt natuurgebied in Limburg met vele mooie routes voor een wandelvakantie in Limburg. Het deel van het Bergerbos en de Afferdse Duinen ligt direct ten noorden van Residence Heijendael. Via Route You vindt u hier twee wandelroutes in Noord-Limburg van 12,5 en 16,5 km die u beide langs de Afferdse Uitkijktoren leiden. Vanaf deze toren heeft u een prachtig uitzicht over het gebied vol heide, vennen en natuurlijk stuifzandduinen. Tijdens uw vakantie in Noord-Limburg staat wandelen in de Maasduinen bovenaan het lijstje aanbevolen activiteiten van onze receptiemedewerkers. U bereikt het startpunt binnen 10 à 15 minuten fietsen van ons kleinschalige vakantiepark.

Wandelen in de omgeving van Nijmegen

De 8 'bergen' route in Berg en Dal

Wandelen in de omgeving van Nijmegen is populair. Het hoogteverschil, schitterende uitzichtpunten en prachtige natuur zorgen voor het ontstaan van vele routes. Een route die we met u willen delen is de N70 Natuurwandelroute. Deze route langs de 8 ‘bergen’ van het glooiende heuvelachtige landschap en weidse vergezicht over de polders en uiterwaarden van het rivierenlandschap is zeker de moeite waard en populair bij wandelaars. Gaat u deze route wandelen in Berg en Dal, dan zult u tijdens de 14,2 kilometer lange route genoeg punten tegenkomen om even te pauzeren en het uitzicht in u op te nemen. Ook kunt u uitstekend genieten van een versnapering bij verschillende horecagelegenheden. De route start in Beek-Ubbergen. Het startpunt ligt op 22 kilometer van ons park vandaan.

Wandelen in de Hatertse en Overasseltse Vennen

Al vele duizenden jaren geleden werd dit natuurgebied gevormd door de rivieren de Maas en Waal. De Wandelroute Vennen loopt over de Overasseltse en Hatertse Vennen en ligt net iets onder Nijmegen. In dit natuurgebied leven onder andere reeën, konijnen, eekhoorns, vossen en dassen. Ook het zeldzame diertje de knoflookpad woont hier. Gaat u wandelen in de Hatertse Vennen en volgt u deze 6,5 kilometer lange route dan kunt u onderweg smullen van een pannenkoek bij Pannenkoekhuis St. Walrick. Of bezoek Wijchen of Nijmegen na afloop van uw wandeling. Binnen 20 autominuten vanaf ons park bent u bij het startpunt van deze wandelroute in de omgeving van Nijmegen.

Wandelen in Midden-Limburg

De Maascorridor

Wanneer u wil wandelen in Midden-Limburg mag een wandeling langs de Maas eigenlijk niet ontbreken. Deze rivier kenmerkt Limburg, van Noord tot Zuid. De wandelroute De Maascorridor is 11,5 kilometer lang en leidt u langs de ‘achtertuin van Venlo’. Hier kunt u vrij wandelen en loopt u soms tussen de Galloway-runderen door. Ook uw hond is welkom in dit gebied, mits aan de lijn. Met een half uurtje autorijden bereikt u het startpunt van deze route. 

Wandelen in Noord-Limburg

Landgoed Arcen

Wandelen in Noord-Limburg kan ook uitstekend rondom het Landgoed Arcen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om via knooppunten te wandelen in Noord-Limburg. Ook hier vindt u verschillende routes van 5, 8 en 10 kilometer allen langs Kasteel Arcen en een kleine route van 2 kilometer bij Fort Hazepoort. Deze wandelroutes door de natuur zijn uitstekend te combineren met een bezoek aan het kasteel en de kasteeltuinen Arcen. Het kasteel en de kasteeltuinen zijn niet voor niets meermaals uitgeroepen tot leukste uitje van Limburg! Ook uw hond kan mee, mits aangelijnd, tijdens uw wandeling door de natuur en kasteeltuinen. Het startpunt van deze wandelroute ligt net iets onder de Maasduinen en bereikt u binnen 25 autominuten.

Een vakantiehuis tijdens uw wandelvakantie in Limburg

Naast onze top 5 wandelroutes in Noord-Limburg zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden. De gunstige ligging van ons vakantiepark aan de Maas maakt het gemakkelijk om te wandelen in Noord-Brabant of in Duitsland. Met wie geniet u van een wandelvakantie in Limburg en omstreken? Bij Residence Heijendael kunt u verblijven in een comfortabel en luxe vakantiehuis in Noord-Limburg en na uw wandeling ontspannen dankzij de uitstekende parkfaciliteiten.